Hej Jimmie!
Ditt parti är även efter söndagens val det tredje största i Sverige. Ni närmar er tjugo procent av de sammanlagda rösterna, och ändä är det nästan inget annat riksdagsparti som vill samarbeta eller förhandla med er. Jag kan förstå att det är frustrerande för dig och dina  väljare. Och huruvida det egentligen är demokratiskt riktigt skulle nog kunna diskuteras i det oändliga. Men det tänker jag inte göra. Inte heller ska jag försöka göra mig till talesperson för de andra partierna genom att försöka förklara vad de möjligen tänker, eller vill uppnå genom sitt agerande. Låt mig istället få berätta varför jag personligen inte röstar på er.
 
Jag har följt er sedan valet 2010, då ni kom in i riksdagen, läst om er och lyssnat till dig och dina partikamrater i olika debatter. Och det är klart att man ska anpassa sig till det svenska samhället när man kommer hit till viss del genom att följa lagar och regler. Det är klart att man ska respektera den svenska kulturen och religionen. Men för den skull ska man inte, som jag upplever att ni är inne på, fråntas sina egna rötter och vägras att helt fredligt utöva sin egen religion i sitt nya hemland! För mig handlar det inte om att "bli svensk". För mig handlar det om att vara människa. Och visa medmänsklighet och förståelse. Det är säkerligen inte lätt att ha tvingats fly till ett helt nytt land. När hjärtat finns kvar i hemlandet och hos de nära och kära man lämnat. Och jag tycker att det är vår plikt, vårt ansvar och vårt privilegium att kunna dela med oss av det land vi hade turen att födas i, till de som verkligen behöver det. Medan ni vill "skicka tillbaka" så många det bara går. Hur tänker ni att de ska fungera praktiskt? Hur ska människor få riktig och bra hjälp på plats i sina krigsdrabbade hemländer? Och hur ska det gå med jobben? Jag lever med personlig assistans dygnet runt, det är mycket få sökande till den här typen av jobb överlag, och många som jobbar hos mig numera är utrikes födda.  Jag vet inte hur jag hade klarat att få in tillräckligt med assistenter om inte de hade funnits. Hur ska jobb i vård och omsorg fungera, om ni får igenom er drömpolitik, med i princip noll asylinvandring?  
 
Det finns utrikes födda och och även några muslimer som kan vara  värda att lita på. Men dessa utgör undantaget som bekräftar regeln, verkar du känna.  Jag skulle vilja vända på det.  Opålitliga människor finns i alla kulturer och religioner. Terrorism och extremism finns i islam, och i andra religioner. Men hur ska vi kunna bygga ett starkt sammanhållet samhälle om vi börjar vara ny bekantskap med att misstänkliggöra varandra?
/ Sanna Persson